Založ si blog

Prúdy, novinári a prostitútky

Verejné pranierovanie iných za názor mimo prúdu je pre popularitu osožné. Myslím teraz na diskusné fóra, blogy a podobné internetové debaty. Hovorí sa o imigrantoch, Ficovi, Rusku. Spomínam tieto tri témy, pretože pri nich je spomínaný prúd jednoznačný a bez…diskusie. Aspoň u niektorých diskutérov, komentátorov. Pokiaĺ ide o sukromné osoby, možno sa na tom len pousmiať a trvať na svojom, veď tu ide o tú spominanú pluralitu-demokraciu. Samozrejme, ak je dodržaná slušnosť a rešpekt či už k téme alebo komentovaným osobám. Horšie však je, ak rešpekt a slušnosť chýba tým mienkotvorným. Novinám, rádiu alebo televízii a ich redaktorom.

Ak pri súkromných osobách má pri nevhodných príspevkoch možnosť zasiahnúť  napr. admin, tak u novinárov ostáva čitateĺ, divák, len bábkou bez možnosti oponovať, komentovať. Možno niekoho napadne otázka, prečo by mohol hoc kto pripomienkovať a komentovať novinára, redaktora píšuceho vo vlastnom denníku alebo komentujúceho v súkromnom rádiu, televízii? Na to je jednoduchá odpoveď: pretože ak namiesto informovanosti prezentuje iba svoj názor, niežeby mal.. ale musí strpieť aj oponentúru od tých, ktorým svoje názory predkladá. To platí aj pri hajzlovom pavúkovi, či redakcii Hospodárskych novín.

Spomínam Hospodárske noviny, pretože tento „ekonomický“ denník má málo spoločné s ekonomikou a nemá nič spoločné s objektívnou žurnalistikou. Moje tvrdenia pritom vychádzajú ani nie tak z bulváru zverejňovanom na webe hnonline, ale z mazania či dokonca úplného ignorovania komentárov od určitých prispievateĺov zo strany redakcie. Tým si tento denník tvorí sám vlastný prúd s komentátormi operujúcimu s odkazmi na pls Sučany.

Vadí? Nevadí! Podobne ako tento denník s nákladom slabých 11tis. výtlačkov podobne aj Denník N, ktorý vytlačí nejakých 2tis., nie sú médiami, ktoré ovplyvňujú národ. A o čo im teda ide, keď nie zvyšovať svoju profesionalitu a tým aj popularitu a predaj? Len o peniaze. Vtedy objektívnosť nieje potrebná…tam je potrebné, aby mohli poskytovatelia peňazí ten svoj prúd tlačiť napriek nezáujmu ostatných. Akýto rozdiel oproti Hríbovým .týžden. Ten sa vyhráža skončením a pýta peniaze aby neskončil. Verejne. Ako potom a za čo pýtajú peniaze tí 2tisícoví alebo tí čo mažu prispevky?

…..žeby preto tie prostitútky?

 

 

 

 

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2269x
Priemerná čítanosť článkov: 2269x

Autor blogu

Kategórie

Archív